« De geheime functie va… | Home | Vrolijk Hart »

Inspiratie

Donderdag 07 November 2013 at 8:21 pm. Gebruikte Tags:

Glaasje rode wijn, open haard, MTV's Biggest, Hottest, Loudest en een laptop. Klaar voor inspiratie.
En die inspiratie is er. Elke artiest stroomt over van persoonlijkheid en elke clip is een bron van nieuwe ideeen voor een fris verhaal. Zijn duistere blik, haar doordringende, felle ogen. De diepzinnige tekst van het nummer, het boeiende ontwerp van de tatoeage.  
Maar waarom staat er dan nog geen verhaal van 250 pagina's op papier?

Crap.
Er is teveel inspiratie.
Ik zie een verhaal in elk nummer, een persoonlijkheid in elke artiest, een verhaal achter elke tatoeage.
Mijn probleem is niet de inspiratie. Mijn probleem is focus. Hoe krijg je voldoende focus om al die verleidelijke inspiratie te laten liggen en te kiezen voor dat ene verhaal?
Zelfs nu, terwijl ik dit blogbericht schrijf, word ik afgeleid door het verhaal achter het nummer wat ik nu hoor. 'Wake me up when it is all over' van Avicii. Meteen zie ik iemand voor me die zoveel drama in haar leven heeft dat ze wil wegkruipen in haar schulp, klaar om het op te geven. Ik zie ook haar vrienden, die een uitgebreid plan bekokstoven om te voorkomen dat ze zichzelf verliest in haar ellende. 
En nu Imagine Dragons met Radioactive. Een verhaal over de underdog. Zoveel verhalen zijn er te schrijven over de man die wordt onderschat. Hoe hij zijn leven spendeert om anderen te helpen, zonder zelf opgemerkt te worden. Of hoe hij, door de juiste persoon te ontmoeten, boven zichzelf uit kan stijgen. 
 
Misschien is dat de inspiratie die ik nu nodig heb; hoe ik boven mijzelf uit kan stijgen.