« Ivoren Hart - Eerste … | Home | Nieuwsbrief »

Fragmenten

Fragmenten uit Ivoren Hart

Maandag 03 Maart 2014 at 09:37 am. Gebruikte Tags: , , , ,

 
Een paar teasers uit Ivoren Hart.
Wil je meer lezen? Download dan het gratis voorproefje bij Smashwords.com
 

Ivoren Hart cover

 

Blz. 67 
"Toen ik op mijn zeventiende bij het laatste pleeggezin ben weggelopen, kwam ik na een poosje in New Orleans terecht. In het oude gedeelde van de stad zat een winkeltje met allemaal new age spullen, geneeskrachtige kruiden, voodoo poppetjes en dromenvangers. Daartussen stond zo'n glazen bol waarin allemaal bliksemschichten bewogen alsof ze levende wezens waren. Toen ik met mijn vinger het glazen oppervlakte aanraakte, concentreerden alle bliksemschichten zich op het punt waar mijn vinger het glas raakte. Het zag er zo heftig uit dat ik het idee had dat ik stuiptrekkend op de grond zou moeten vallen, maar het enige wat ik voelde was een prikkelende streling van elektriciteit.

Zo voelen Medard's vingers op mijn huid. Alsof ik kronkelend op de vloer zou moeten vallen, schokkend van de elektriciteit die hij door me heen jaagt."

 
 

Blz. 97
"Ik kijk naar de dikke ader die langs haar keel naar beneden loopt. Het bloed dat er doorheen wordt gepompt, doet hem onder haar huid bewegen. Ik stel me voor dat lange slagtanden haar hals openrijten en dat het bloed door de wond naar buiten spuit.

Mijn hart begint voelbaar zwaarder te pompen. Het is alsof ik met elke beweging kan voelen hoe het bloed door de ader wordt geperst. Mijn ademhaling wil zich er aan aanpassen en wordt dieper.

Een plotselinge beweging van Colette doet me mijn ogen opslaan naar haar gezicht. Ze deinst achteruit. Haar ogen zijn groot, angstig.

De betovering is verbroken en knipperend met mijn ogen voel ik mijn ademhaling en hartslag weer normaal worden.

‘Wat was dat?’ Haar stem klinkt breekbaar, angstig. Huiverig voor wat ze dacht te zien.

‘Wat was wat?’ vraag ik.

‘Je keek me aan alsof je me wilde opeten,’ zegt ze, terwijl ze haar best doet haar angst onder controle te krijgen. Maar haar stem klinkt breekbaar.

‘Sorry,’ zeg ik.

Ze knippert verrast met haar ogen. ‘Omdat je me op wilt eten of dat je me hebt laten schrikken?’

‘Dat laatste,’ zeg ik."

Blz 98
"‘Je bent helemaal niet bang voor me. Niet eens een beetje,’ zegt hij zacht.

Nee, ik ben niet bang voor hem. Hij is beslist niet ongevaarlijk. Hij is een man om rekening mee te houden, dat heb ik de eerste dag al gezien. Maar het feit dat ik nu weet dat hij een weerwolf is, maakt hem voor mij niet gevaarlijker. Het is alleen maar een bevestiging dat hij niet als anderen is. Net zoals ik.

De manier waarop hij me aankijkt geeft me weer het gevoel dat ik zijn prooi ben, maar deze keer vind ik het niet erg. Mijn hart bonst hard, maar niet van angst.

‘Zou ik dat moeten zijn?’ vraag ik, meer ademloos dan ik wil zijn.

Hij kijkt naar mijn gezicht alsof hij iets zoekt. ‘De meeste mensen zijn het wel.’

‘Dat geen antwoord op mijn vraag.’

‘Nee, dat is het niet,’ geeft hij met een klein glimlachje toe."
  

Je kunt Ivoren Hart kopen bij:

Smashwords.com
Barnes & Noble 
Apple ibooks